Laken

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

15 artikel(en)

Laken

Bij een babybedje hoort natuurlijk ook een laken. Dit zorgt ervoor om het bedje mooi op te maken en dat je baby veilig kan slapen. Bij Matrasje.nl heb je keuze genoeg uit verschillende lakens of andere slaap accessoires.

Waarom een laken

Om je baby van 2 jaar of jonger veilig te laten slapen, wordt er voor een laken gekozen. De reden voor een laken in plaats van een dekbed, is dat uw baby het te warm kan krijgen en onder het dekbed terecht kan komen waardoor uw baby niet vrij kan ademen. Hierdoor is het belangrijk dat u het laken strak opdekt. Dit kunt u doen door het overige deel onder de matras te vouwen. Daarnaast is het belangrijk dat u zowel eentje voor de zomer en voor de winter koopt. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de dikte van de laken en niet het gewicht. Katoen ventileert beter dan wol, waardoor een katoenen laken beter geschikt is voor in de zomer en een wollen laken beter is voor de winter. Ook is het belangrijk dat u het nooit dubbelvouwt om uw baby meer warmte te geven.

Lakenstof

Door een laken te combineren met een deken, zorgt u ervoor dat uw baby rustig en warm kan slapen. Maar welke stofsoorten zijn het beste geschikt voor uw baby? Hieronder een overzicht van de stofsoorten om de juiste lakenstof uit te kiezen.

  • Wol: Wol heeft als voordeel dat het een natuurlijk product is en veel warmte vasthoudt. Een laken van wol raden wij daarom ook aan om voor de koudere dagen te gebruiken.
  • Katoen: Katoen heeft als voordeel dat het goed ventileert en makkelijk uit te wassen en te drogen is. Een katoenen laken is daarom ook het meest geschikt voor de warmere dagen.
  • Synthetisch: Het synthetisch textielsoort heeft als voordeel dat het ligt van gewicht is en dat het makkelijk uit te wassen is en de kwaliteit behouden blijft.

Koop uw laken vandaag nog en laat uw baby rustig slapen, Matrasje.com!