Dekbed

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Dekbed

Een dekbed voor een baby zorgt ervoor dat uw kind warm en goed kan slapen. Hierbij is het belangrijk dat het dekbed goed bij het seizoen past. Door de verschillende maten en materialen, zijn er een aantal keuzes die gemaakt moeten worden bij de aankoop. Matrasje.com wil u hier graag bij helpen door enkele tips te geven.

Dekbed kooptips

  • Materiaal: Een dekbed is er in verschillende materialen. Denk hierbij aan dons, wol, katoen, microvezel, synthetisch en nog veel meer soorten stof. Belangrijk om de juiste keuze te maken is dat het genoeg warmte biedt voor het seizoen.
  • Warmteklasse: Een dekbed heeft verschillende warmteklasses. Dit komt door het type materiaal en dikte. Vaak worden een dekbedden onderscheiden doordat het een 4-seizoensdekbed, winterdekbed of zomerdekbed is.
  • Maatvoering: Ook zit er een verschil in de maten van het dekbed. Van een junior dekbed (120 x 150) tot een tweepersoonsdekbed (200 cm breed). Bij matrasje.nl vindt u het perfecte dekbed voor uw baby en kind. Hierdoor liggen de maten tussen 120 x 150 en 140 x 200. U dient rekening te houden met de afmetingen van het bed waar uw baby in slaapt. Hoe groter het bed hoe groter het dekbed mag zijn.
  • Dekbed wassen: Een dekbed voor uw baby wil nog wel eens vies worden. Hierdoor is het belangrijk dat je op wat hogere temperaturen het dekbed kan wassen. Vanaf 60 graden Celsius wordt de huidstofmijt verwijderd. Synthetische stoffen kunnen op een hogere temperatuur gewassen worden, maar ventileert minder. Ook zijn wollen dekbedden lastiger om te wassen dan katoenen dekbedden of dekbedden van dons.
  • Voor vragen kunt u ons altijd onze klantenservice contacteren op 0900-5081000 en staat ons team u deskundig te woord.

Kies het juiste dekbed of andere beddengoed accessoires zoals een laken en laat uw baby lekker dromen, Matrasje.com!